انواع چای ایرانی دیلمون محصول باغات بکر کوهستانی است. اگرچه رشد بوته های چای در باغات کوهستانی ، کندتر از باغات جلگه ای است اما چای عمل آوری شده از مزارع کوهستانی به لحاظ عطر،رنگ و طعم بسیار مرغوب تر ازانواع چای مزارع کم ارتفاع و جلگه ای است.
این مسئله به این خاطر است که در مزارع کوهستانی بوته های چای در ارتفاع مناسب و دمای رشد نسبتا خنک و عالی قرار داشته و با رشد آهسته ای که بوته ها دارند فرصت کافی برای انباشته کردن تمام مواد مغذی خاک و همینطورترکیبات مهم گیاهی موثردر عطر و طعم و رنگ بالای چای را در اختیار دارند.
برگ سبز چای مزارع چای کوهستانی گیلان
هر ساله با شروع اردیبهشت ماه فرآیند چیدن برگ سبز مزارع چای دیلمون آغاز شده و این برگ سبزهای لطیف بعد ازبرداشت و انتقال به کارخانه جات تولید و فرآوری چای سیاه درجه بندی می شوند.
انواع درجه یک برگ سبز چای که شامل یک غنچه وسط سرشاخه و دو برگچه جوان کناری آن هست برای تهیه چای سرگل بهاره یا همان چای زرین دیلمون انتخاب می شود. چای زرین بی شک بهترین نوع چای اعلای ایرانی است که هر ساله در اردیبهشت ماه و در هفته اول برداشت برگ سبز چای ، به عمل می آید. یعنی زمانی که برگ ها در اوج طراوت و شادابی بوده و چای حاصل از این نوع برگ ها زبانزد چای اصیل و مرغوب ایرانی است.
چای زرین با عطر بالا و رنگ بسیار زیبای قرمزشفاف و گسی بسیار مطلوب شناخته می شود.
از اردیبهشت ماه تا اوایل آبان ماه هر سال زمان برگ چینی بوته های چای است و در این مدت سه نوع چای ایرانی بهاره، تابستانه و پاییزه به عمل می آید.
صرف نظر از انواع سلیقه و ذائقه ها ، عموما چای بهاره از مرغوبترین انواع چای ایرانی است که انواع چای ایرانی دیلمون تنها از انواع بهاره چای شمال هستند.
برگ چینی: در این مرحله برگ سبز چای به شکل دستی ( برای تهیه چای سفید یا چای دستی) یا ماشینی چیده می شود. دقت در این مرحله، درکیفیت چای بسیارحیاتی است.
به طوری که اگرموقع چیدن برگ سبز یا انتقال آن به کارخانه برگ ها آسیب ببینند یا بر روی هم فشرده و تلمبار بشوند چای تولید شده مرغوبیت خود را از دست می دهد. در این مرحله همینطور سن برگ ها و میزان خشبی یا سفت و چوبی بودن آنها و حتی میزان رطوبت و بارندگی در زمان برگ چینی بسیار مهم در مرغوبیت چای حاصل خواهد بود.
پلاس چای: در این مرحله برگ ها بعد از رسیدن به کارخانه و درجه بندی شدن ازنظر کیفیت بر روی دستگاهی به نام تراف پهن می شوند ( بهترین حالت به میزان 23 تا 27 کیلوگرم برگ سبزدر هر مترمربع و با ضخامت حدود 20 سانتی متر) است.در این مرحله برگ ها در معرض هوای فن ها با دمای حدود 30 درجه سانتیگراد به شکل تدریجی رطوبت خود را ازدست می دهند. برخی از آنزیم ها و ترکیبات گیاهی که در طی مرحله پلاس ایجاد می شود بسیار موثر در طعم و عطر چای است. این مرحله همینطور برای خوب لول خوردن برگ ها در مرحله بعد یا مرحله مالش نیز اهمیت دارد.
مالش چای: به طور خلاصه در این مرحله برگ هایی که پلاسانده شده اند در دستگاه مالش قرار می گیرند تا خوب لول شوند. در این مرحله شیرابه ای از برگ ها خارج می شود که حاوی انواع پلی فنلهایی است که عطرو رنگ و طعم چای را تحت تاثیر قرار میدهند. دو نوع چای سی تی سی (مانند انواع چای سیلان) و چای ارتدکس (مانند انواع چای ایرانی) در این مرحله و براساس نوع دستگاه مالش و ساختمان دستگاه با هم تفاوت دارند. اما اساس کار همه دستگاه های مالش یکسان است به طوریکه در این مرحله با تخریب سلولی برگ ها و فرآیندهای آنزیمی و غیرآنزیمی و اکسیداسیون انواع چای سیاه عمل آوری می شود.
بهترین دما برای اتاق مالش 28-24 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90-80 درصد است.
تخمیر و اکسیداسیون چای: اگر چه در این مرحله برگ های مالش خورده و لول شده در اتاق مخصوصی به اسم * اتاق تخمیر* بر روی سطوح ویژه ای پهن می شوند (ضخامت برگ های پهن شده حدود 3 تا 10 سانتی متر است) اما دراصل ، از همان ابتدای مرحله پلاس و با پهن کردن برگ ها اکسیداسیون داخلی در برگها آغاز شده و به تدریج با تخریب سلولی برگها در مرحله مالش و سپس در مرحله تخمیر در اتاق تخمیر بر شدت اکسیداسیون آن افزوده میشود.
در روش ارتدکس دستگاه تخمیر در واقع سینی های سیمانی، رزینی یا قفسه های آلومینیومی ویژه ای است که برگ ها ی مالش خورده روی آن پهن می شود( فرآوری چای چای ایرانی) اما در روش سی تی سی ( فراوری چای سیلان) چون برگها با شدت بیشتری تخریب می شوند به دستگاه های مالش پیشرفته تری هم نیاز هست.
این مرحله بسیار مهم در تندی ، مایه داری و شفافیت رنگ چای است. یک چای اعلای ایرانی با رنگ قرمز شفاف و طعم عالی قطعا به شکل مناسبی تخمیر شده است.
بعد از یک اکسیداسیون خوب (2 الی 4 ساعت) برگ ها از رنگ سبز به رنگ قهوه ای مسی درآمده و عطرخاص چای به خوبی درمحیط استشمام می شود.
خشک کردن چای:
در این مرحله با حرارت دادن اکسیداسیون چای متوقف شده و به شکل تدریجی برگ ها خشک شده و رطوبت خود را از دست می دهند تا به رطوبت حدود 3 الی 4 درصد برسند . با اینکار چای تبدیل به فرآورده ای می شود که قابلیت نگهداری به مدت زمان بیشتری را دارد همینطور خواص کیفی چای حفظ می شود.
برای خشک کردن چای در روش ارتدکس چای بر روی تسمه نقاله هایی قرار گرفته و به مدت 20 دقیقه و در دمای هوای 90-80 درجه خشک می شود. بعد از این مرحله چای به رنگ قهوه ای تیره تا سیاه در می آید.
در این مرحله انواع چای ایرانی بهاره درجه یک در گونی های دولایه 30 کیلویی به شکل فله به انبارها منتقل شده و بر اساس نیاز بازار به شکل عمده در بین بنکداران و عمده فروشان عزیز توزیع می شوند.
انواع چای و دمنوش های ایرانی دیلمون با بسته بندی های متالایز زیبا، بعد از انتقال چای درجه یک به بخش کارگاه بسته بندی محصولات دیلمون ،به شکلی استاندارد و کاملا بهداشتی و در بالاترین کیفیت بسته بندی های چای و دمنوش آماده عرضه می شوند.
برای خرید چای زرین ( سرگل بهاره 99) بر روی این متن کلیک کنید.
برای خرید عمده انواع چای ایرانی (تناژ) با شماره تلفن 09124204199 خانم آذری تماس بگیرید.
پخش شعبه البرز: استان البرز،کرج،بلوارهفت تیر،خیابان فردوسی
تلفن تماس: 02632824684
خدمات پس از فروش و مشاوره محصولات: 02636779730